Det bedste webhotel

Nedenfor giver vi dig en kort tjekliste, så du kan kortlægge, hvad du har brug for i forhold til et webhotel.

Kender du dit behov?

En ting er at vælge et webhotel, som andre anbefaler, noget andet er at vælge et, som passer til dine behov.

Hvordan skal din hjemmeside bygges?

Hvis du vil lave din hjemmeside på en solid og anerkendt platform (CMS), f.eks. WordPress, så er det vigtigt at du vælger et webhotel, som understøtter den platform og den teknologi det anvender. Det gør langt de fleste webhoteller, men husk altid at tjekke efter, inden du betaler endeligt.

Hvis du selv vil bygge din hjemmeside, så vælg et webhotel som tilbyder “1-clicks installation” til netop dit CMS. En sådan funktion gør det nemlig rigtig nemt selv for begyndere at få installeret deres CMS på webhotellet, uden problemer.
Kig efter “One-click toolbox” eller “1-click installations” hos din webhoteludbyder for at finde ud af om de tilbyder denne service.

Hvor mange domæner skal du bruge?

På de fleste webhoteller kan du have 1-2 domæner tilknyttet dit webhotel. Skal du bruge flere end det, så skal du typisk betale ekstra for det eller vælge en større pakke. Ved du allerede nu at du kommer til at have mange domæner kørende på samme webhotel (det kan man nemlig godt), så kan det være en fordel at vælge et webhotel hvor dette er muligt. Det er ofte ligegyldigt økonomisk om du køber dem alle sammen på én gang, eller om du blot tilføjer dem hen ad vejen.

Hvor meget plads har du brug for?

Langt de fleste udbydere tilbyder dig mere plads end du nogenside for brug for. Du får tyipsk et antal gigabyte, hvilket i hjemmeside-verdenen er mere end rigeligt. Til de flestes behov er 5GB mere end rigeligt, men har du planer om at lave en stor hjemmeside eller en webshop med flere tusinde billeder i en høj kvalitet, kan det være en god idé at prøve at regne samme, hvor meget disse billeder egentlig fylder og på den måde finde ud af, hvor meget plads du har brug for på webhotellet.

Hvor meget trafik har du brug for?

Trafikken måles i antal megabyte eller gigabyte og er et udtryk for, hvor meget data dine besøgende kan få lov at hente fra din hjemmeside. Hver gang en besøgende besøger din hjemmeside, vil de nemlig hente en eller flere filer fra dit webhotel for at se siden. Disse filer fylder x antal kilobyte, så jo flere besøgende (trafik), jo flere kilotbyte og i sidste ende megabyte vil der skulle hentes fra dit webhotel.

Mange udbydere tilbyder i dag “ubegrænset trafik” i alle deres webhotel pakker, men vælger du én udbyder som ikke gør det – kan det være relevant for dig at overveje hvor meget trafik du forventer på siden. Har du en lille til mellemstor hjemmeside, vil du sandsynligvis aldrig nå denne grænse, og min anbefaling er derfor at at starte med den laveste mængde trafik du kan få, da du altid kan opgradere, hvis du skulle få brug for det – der er ikke grund til at betale for mere end du har brug for!

Vil du få brug for meget support?

Hvis du ikke er så teknisk anlagt, kan det meget vel være, at du på et tidspunkt vil få brug for support. Når den tid kommer er det for mange rart at have en dansk support, og derfor bør du overvejer at vælge et webhotel der tilbyder dette.

Har du brug for ekstra meget support, kan du evt. vælge en udbyder, som tilbyder telefonsupport. Telefonsuppor er dog ret dyrt i drift, og webhoteller der tilbyder dette koster derfor altid en del mere sammenlignet med dem hvor support foregår via chat og email.

Er et billigt webhotel lige så godt som et dyrere alternativ?

Det korte svar er ja, det vil det være for de fleste. De dyrere webhoteller koster for det meste lidt mere fordi de har telefonsupport eller fordi deres servere måske lige er en anelse hurtigere og nyere end de billigere webhoteller. For de fleste vil et billigt webhotel, som f.eks , kunne alt det man har brug for, hvis man driver en mindre eller mellemstor hjemmeside eller webshop.

Min anbefaling

Personligt bruger jeg altid AZE Hosting, som drives af et par unge iværksættere, som jeg selv. Du tilbyder nogle fantastiske produkter/services som er både stabile og prismæssigt meget fornuftigt.

Til langt de fleste mindre hjemmesiders behov er deres pakke “WEB 1” til 14kr i måneden mere end rigeligt. Skulle du løbe panden mod muren hastigheds eller pladsmæssigt ja så opgraderer du bare til den næste pakke i rækken, ved at betale differencen. Deres service er altid i top og de svarer hurtigt – jeg kan kun give dem den varmeste anbefaling herfra.

Er du ikke en haj til alt det tekniske?

Så hjælper vi gerne med at håndtere den del for dig. Kontakt os på [email protected] så giver vi et uforpligtende tilbud på hvad du skal give for at vi sætter det hele op for dig.

  Estimer projekt

  ×

  Website

  Projekttype

  Først og fremmest vil vi gerne vide lidt om, hvilken type ydelse din henvende drejer sig om.

  Website

  Information

  Projekt budget og beskrivelse

  Fra

  Til

  Website

  Kontaktoplysninger

  Udfyld dine kontakt oplysninger herunder.